Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'enqueue_scripts' not found or invalid function name in /var/www/rema194/data/www/rema.dp.ua/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Тел.: (050) 361-63-01

Тел.: (067) 841-00-99

Тел.: (050) 841-00-99

РЕМА-БОР

booklet_rema_a5-01

 

РЕМА БОР — борний комплекс спільно з природним стимулятором росту.

Під впливом бору, що входить до складу РЕМА БОР, поліпшується фотосинтез і загальний обмін речовин, що в свою чергу активізує утворення цукрів, пересування вуглеводів з листя до органів плодоношення і коріння. Також помітно поліпшується їх водний режим.                      Важливим моментом з економічної точки зору є здатність бору активізувати переміщення ростових речовин з листя до органів плодоношення. В результаті збільшується кількість квіток, відбувається значне посилення зростання пилкових трубок і поліпшення їх запилення. Це позитивним чином позначається на плодоношенні сільськогосподарських культур.                Проведені дослідження показали, що при несприятливих погодно-кліматичних умовах (посухи) в період формування репродуктивних органів позакореневе підживлення препаратом РЕМА БОР дозволила зменшити кількість порожніх колосків.

Хімічний склад, г / л:

Бор (В) 140 г/л Солі гумінових кислот 0.4%
Азот (N) 60 г/л Солі фульвокислот 0.2%
Молібден (Mo) 0,05-0,1 г/л Фітогормони 200 мкг/л

 

Бор впливає на такі фізіологічні процеси рослини як поділ клітин, транспортування цукру зі старого листя до молодих наростаючих органів, а також підвищує фертильність пилку, впливає на утворення генеративних органів, підвищує посухостійкість. Достатня забезпеченість рослин бором підвищує інтенсивність фотосинтезу, покращує вуглеводний і білковий обмін, активує діяльність ферментів, позитивно впливає на процеси ділення клітин.

Високочутливі до нестачі бору — кукурудза, соняшник, цукровий буряк, бавовник, багаторічні трави, капуста, помідори, плодові культури. На бідних за змістом бору ґрунтах застосування борних добрив підвищує врожайність сільськогосподарських культур на 10-20%. Крім того, продукція збагачується на цукор, крохмаль, вітаміни, знижується вірогідність захворювання рослин.

Ознаки дефіциту бору в харчуванні рослини помітні на всіх фазах вегетації:

— у фазі розетки це дрібні листя, хлороз (подібний магнієвому голодування), місцями — крайовий «опік» листя і білі черешки. Подібні ознаки проявляються на листках і в фазі формування стебел і бічних пагонів.

— у фазі цвітіння і формування стручків відзначається опадання квітів стручків. Знижується життєздатність, порушується плодоутворення. У стручках формується менша кількість насіння, ніж це властиво конкретному сорту або гібрида.

Загальна продуктивність рослин, що оцінюється по врожаю олієнасіння, може бути знижена більш ніж на 20%.

Підживлення бором доцільно комбінувати з внесенням рістрегуляторів, починаючи вже з 4-5 листків культури. Кратність внесення борвмісних препаратів потрібно планувати згідно кратності обробки ріпаку пестицидами.